Het lassen en vulkaniseren van Schrumpf dilatatievoegenbanden, stortvoegenbanden en voegenbandsystemen

Naast het leveren van de betreffende dilatatievoegenbanden en stortvoegenbanden is het ook mogelijk om deze door onze eigen lasmonteurs van Schrumpf Bouwstoffen te laten lassen of vulkaniseren. Wij kunnen u uitgebreid adviseren over de toepassing en uitvoering van de laswerkzaamheden op uw locatie of af fabriek.

Nadat er rekening is gehouden met waterdruk, chemische resistentie van het toe te passen voegenband en de juiste afmetingen in het werk, kunnen wij het juiste voegenbandsysteem voor uw project uitvoeren.

Om onze werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren vinden wij het belangrijk dat u op de hoogte bent van onze lasvoorschriften zodat deze laswerkzaamheden geheel onder garantie kunnen worden opgeleverd.

Deze lasvoorschriften vindt u onder aan deze pagina en via onderstaande link.

LASVOORSCHRIFTEN
VULKANISEREN OP HOOGTE

Lassen worden onder garantie uitgevoerd

Al onze lassen en vulkanisaties worden onder garantie uitgevoerd. Bij reparaties en herstelwerkzaamheden aan beschadigd voegenband zal vooraf overlegd worden of het afgeven van garantie tot de mogelijkheden behoort.

Schrumpf-certificaat-GPI

Generieke Poortinstructie

Schrumpf-certificaat-VCA

Basisveiligheid VCA

Schrumpf-certificaat-IPAF

Certificaat Bediener Hoogwerker

Schrumpf-certificaat-langspoor

Veilig werken op en langs het spoor

Schrumpf-certificaat-railalert

Toegang op het spoor

Schrumpf-certificaat-gvb

Veiligheid langs de metrobaan

Lastechnieken

Lassen van PVC en Tricomere

schrumpf lassen PVC

Schrumpf PVC en TRICOMERE voegenbanden worden met behulp van lasbijl en hetelucht föhn aan elkaar gelast. Door verhitting wordt het materiaal vloeibaar en kan zo in elkaar overlopen. Dit gebeurt middels de overlap methode waarbij het voegenband aan boven en onderzijde wordt afgelast.

Vulkaniseren van Rubber

schrumpf vulkanisieren van rubber

Schrumpf Rubber voegenbanden worden met een vulkanisatie apparaat plus bijbehorende matrijs gevulkaniseerd. Hierbij wordt met druk, hitte en toegevoegd rubber de verbinding gemaakt.

Thermisch lassen van tricoflex

Schrumpf doorvoering tricoflex 2 thermisch lassen

Schrumpf Tricoflex is een TPE en kan met behulp van lasbijl en hetelucht föhn aan elkaar worden gelast. Door verhitting wordt het materiaal vloeibaar en kan zo in elkaar overlopen. Dit gebeurt middels de overlap methode waarbij het Tricoflex aan boven en onderzijde wordt afgelast.

Lasvormstukken, voegenbandsystemen

Schrumpf-vulcaniseren
Schrumpf-vulcaniseren
Schrumpf-vulcaniseren
Schrumpf-thermisch-lassen
Schrumpf-thermisch-lassen
Schrumpf-thermisch-lassen