Skip to content
Menu
Menu
imgheader_1600-650

Thermisch lassen
en
Vulkaniseren

Het lassen en vulkaniseren van Schrumpf dilatatievoegenbanden, stortvoegenbanden en voegenbandsystemen

Naast het leveren van de betreffende dilatatievoegenbanden en stortvoegenbanden is het ook mogelijk om deze door onze eigen lasmonteurs van Schrumpf Bouwstoffen te laten lassen of vulkaniseren. Wij kunnen u uitgebreid adviseren over de toepassing en uitvoering van de laswerkzaamheden op uw locatie of af fabriek.

Nadat er rekening is gehouden met waterdruk, chemische resistentie van het toe te passen voegenband en de juiste afmetingen in het werk, kunnen wij het juiste voegenbandsysteem voor uw project uitvoeren.

Om onze werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren vinden wij het belangrijk dat u op de hoogte bent van onze lasvoorschriften zodat deze laswerkzaamheden geheel onder garantie kunnen worden opgeleverd.

Deze lasvoorschriften vindt u onder aan deze pagina en via onderstaande link.

Lassen worden onder garantie uitgevoerd

Al onze lassen en vulkanisaties worden onder garantie uitgevoerd. Bij reparaties en herstelwerkzaamheden aan beschadigd voegenband zal vooraf overlegd worden of het afgeven van garantie tot de mogelijkheden behoort.

Lastechnieken

Lassen van PVC en Tricomere

Lassen

Schrumpf PVC en TRICOMERE voegenbanden worden met behulp van lasbijl en hetelucht föhn aan elkaar gelast. Door verhitting wordt het materiaal vloeibaar en kan zo in elkaar overlopen. Dit gebeurt middels de overlap methode waarbij het voegenband aan boven en onderzijde wordt afgelast.

Vulkaniseren van Rubber

Lassen

Schrumpf Rubber voegenbanden worden met een vulkanisatie apparaat plus bijbehorende matrijs gevulkaniseerd. Hierbij wordt met druk, hitte en toegevoegd rubber de verbinding gemaakt.

Thermisch lassen van tricoflex

Lassen

Schrumpf Tricoflex is een TPE en kan met behulp van lasbijl en hetelucht föhn aan elkaar worden gelast. Door verhitting wordt het materiaal vloeibaar en kan zo in elkaar overlopen. Dit gebeurt middels de overlap methode waarbij het Tricoflex aan boven en onderzijde wordt afgelast.

Lasvormstukken, voegenbandsystemen